Main menu

Autoškola na autobusnoj stanici – normalno ili ne?

Razvila se zanimljiva rasprava na stranici inicijative „Poštujte naše stanice“ na Facebook-u oko fotografija koje prikazuju vozilo jedne autoškole nepropisno zaustavljeno na autobusnoj stanici.

Čini se da su osobe koje su se žestoko obrušile na našu inicijativu, aktiviste i „Promet“, na neki način povezane s autoškolom čije je vozilo u prekršaju. Ima tu različitih komentara, ali zajedničko im je da niti jedan ne osuđuje zaustavljanje vozila autoškole na autobusnoj stanici. Uglavnom pravdaju takvo ponašanje, a osim toga prebacuju lopticu napadajući „Prometove“ vozače za nekulturu, nepoštivanje i nepoznavanje propisa, bezobrazluk i slično. Nažalost nema niti trunke objektivnosti ili samokritike.

Pozivamo komentatore koji opravdavaju nepropisno zaustavljanje instruktora autoškole na autobusnoj stanici da pročitaju ovaj članak, koji smo objavili 06. rujna 2014. Članak opisuje reakcije direktora jedne druge autoškole na naš upit elektroničkom poštom da objasni zašto se vozila njegove autoškole nalaze na autobusnim stanicama.

Direktor je najprije bio jako ljut na nas što upozoravamo na prekršaje njegovih instruktora, ali se složio s nama da je takvo ponašanje instruktora neprihvatljivo i za svaku osudu. Na kraju je obećao da njegovi instruktori više neće stajati na autobusnim stanicama i pogrešno učiti kandidate za polaganje vozačkog ispita, te nas zamolio da uklonimo fotografije automobila njegove autoškole iz galerije, što smo i učinili. Drago nam je da možemo potvrditi da instruktori te autoškole više taj prekršaj nisu činili.

Zato pozivamo instruktore i ove autoškole da počnu poštivati prometne propise, da više ne uče kandidate kako kršiti propise, nego kako ih poštivati!

Naš je cilj osloboditi autobusne stanice od nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila. Ako je vozilo u prekršaju vozilo autoškole, zlo je time višestruko veće, jer instruktor bi trebao mladoga vozača naučiti poštivati propise, a ne ih kršiti.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS