Main menu

Kako je gospođa koja se nepropisno parkirala na autobusnoj stanici doživjela neugodno iznenađenje

OBJAVA ZA MEDIJE

Ogorčeni putnici pomalo počeli uzimati stvar u svoje ruke i sami se boriti protiv uzurpatora njihova prostora, kad to već ne rade mjerodavne službe.

U srijedu ujutro 25.10.2017. u ulici Domovinskog rata na autobusnoj stanici na Brodarici u smjeru Grada zbio se zanimljiv događaj.

Jedna gospođa nepropisno je parkirala svoje vozilo na autobusnu stanicu, a Prometova devetka zaustavila se tik do njenog vozila, pošto nije mogla ući u autobusno ugibalište. Dok su putnici ulazili i izlazili, vozač devetke je upozorio prekršiteljicu da ne smije parkirati na autobusnoj stanici. Nato se ona pravdala dobrim starim prokušanim opravdanjem da čeka nekoga samo minutu. Kad je vozač zatvorio vrata i htio krenuti, jedan putnik zamolio ga je da mu otvori vrata jer želi izaći.

Vozač je ponovo otvorio vrata, a čovjek na štakama bez jedne noge stao je na vrata i obratio se prijekorno gospođi koja se nepropisno parkirala na autobusno ugibalište. Bio je vidno iznerviran, jer mu se isto dogodilo i na stanici na kojoj je ušao u autobus. I tamo autobus nije mogao prići pločniku, jer je jedan „gospodin“ svoga Mercedesa parkirao na autobusnoj stanici i prebirao po mobitelu, pa je čovjeku na štakama znatno otežao ulaženje u autobus. Od pet stanica, koliko se čovjek sa štakama vozio u devetki, na četiri su bila nepropisno parkirana različita vozila.

Uzrujani putnik u jednom trenutku podigao je štaku i njome udario u retrovizor nepropisno parkiranog vozila spomenute gospođe, pri čemu ga je vjerojatno oštetio. Zatim se vratio i sjeo na svoje mjesto rekavši vozaču „sad možemo dalje“.

Čini se da su ogorčeni putnici pomalo počeli uzimati stvar u svoje ruke i sami se boriti protiv uzurpatora njihova prostora, kad to već ne rade mjerodavne službe poput prometnog redarstva.

Inicijativa Poštujte naše stanice ovim putem izražava ogorčenost stanjem bezakonja na splitskim prometnicama, a posebno trajnom okupacijom autobusnih stanica od strane nepropisno zaustavljenih i parkiranih osobnih i dostavnih vozila. Neodgovorni vozači parkiraju se na stanicama čime onemogućavaju autobusima javnog gradskog prijevoza pravilan i siguran ukrcaj i iskrcaj putnika. U svojoj bezobzirnosti takvi vozači ne vide da dovode u opasnost živote putnika koji prečesto moraju činiti slalom oko njihovih nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, kako bi ušli ili izišli iz autobusa. Prečesto starijim, slabije pokretnim osobama, trudnicama i majkama s djecom u kolicima, te osobama s invaliditetom doslovno onemogućavaju ulaz ili izlaz iz autobusa.

Ovaj nemili događaj još je jedna posljedica takve bahatosti splitskih vozača i potpunog ignoriranja propisa.

Izgleda da mjerodavne nije briga! Hoće li novi gradonačelnik Opara biti bolji?

Naša Inicijativa godinama upozorava mjerodavne i javnost na neprihvatljivost takvog stanja, ali izgleda da to nikoga ne zanima. Što se još treba dogoditi da mjerodavni odluče dokinuti tu nevjerojatnu praksu korištenja autobusnih stanica kao parkirališta?

Pozivamo sve mjerodavne službe da osiguraju poštivanje važećih zakona i propisa, normalan rad vozačima javnog gradskog prijevoza, a putnicima njegovo normalno i sigurno korištenje!

Posebno pozivamo gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da pokaže da mu je stalo do reda, sigurnosti i vladavine prava! To nije teško, dovoljno je da službe počnu raditi svoj posao.

S poštovanjem,

Ivan Barišić, voditelj Inicijative Poštujte naše stanice

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS