Main menu

Ispravka netočnog navoda iz članka u Slobodnoj Dalmaciji Istaknuto

Danas smo poslali zahtjev za ispravkom netočnih navoda u člancima na portalu Slobodne Dalmacije i u tiskanom izdanju.

Poštovani uredniče,
sukladno odredbama Zakona o medijima pozivam Vas da u cijelosti, na istim stranicama portala gdje se nalazi i sporni članak, te u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije, objavite ovaj odgovor:

Dana 25. veljače 2017. u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom „Unatoč 15 kazni od početka godine, ‘Litrini’ busovi opet okupiraju stanice“, novinarke Nikoline Lulić u kojem se na neistinit način povezuje naša Inicijativa „Poštujte naše stanice“ i Radničko vijeće Prometa.

Članak istog sadržaja objavljen je i na portalu Slobodne Dalmacije 28.02.2017. u 23:17 s nadnaslovom „NELOJALNA KONKURENCIJA“ i naslovom „Vozači ‘Prometa’ prozivaju redare zbog manjka aktivnosti, komunalci uzvraćaju ‘globama’ ali unatoč 15 kazni od početka godine ‘Litrini’ busovi opet okupiraju stanice“.

U članku se kaže da „iza inicijative stoji Radničko vijeće u tvrtki Promet“, što ne odgovara istini.

Inicijativa „Poštujte naše stanice“ službeno je počela s radom 13. veljače 2014. prvom objavom u istoimenoj grupi na Facebook-u koja se može pročitati na mrežnoj adresi http://bit.ly/zašto_PNS.

Pokrenuli su je vozači kojima nepropisno zaustavljena i parkirana vozila onemogućavaju normalan i siguran rad, sukladan zakonu. Pokrenuli su je kako bi upozorili mjerodavne i cjelokupnu javnost na neprihvatljivo ponašanje mnoštva splitskih vozača koji protuzakonito svakodnevno okupiraju većinu splitskih autobusnih stanica. Nažalost mjerodavni se oglušuju na naše apele da osiguraju zakonitost, tj. poštivanje svih važećih propisa koji reguliraju tu materiju, od Zakona o sigurnosti prometa na cestama do Odluke o uređenju prometa na području Grada Splita.

Radničko vijeće Prometa konstituirano je 1. lipnja 2015. (http://bit.ly/RV_konst) nakon prethodno održanih izbora koje je zatražio Sindikat tehničkog prometnog sektora radi bolje zaštite prava i interesa radnika, dakle 16 mjeseci nakon osnutka Inicijative „Poštujte naše stanice“.

Inicijativa „Poštujte naše stanice“ surađuje s Radničkim vijećem Prometa na rješavanju problema okupacije splitskih gradskih autobusnih stanica.

Vjerujemo da je greška nenamjerna, te da će naše pojašnjenje pomoći da se otklone nejasnoće i javnost ne dovodi u zabludu.
S poštovanjem,

Inicijativa Poštujte naše stanice
voditelj, Ivan Barišić
u Splitu, 1. ožujka 2017.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS