Main menu

Kakvi su rezultati četveromjesečnog rada splitskog Prometnog redarstva

Radničko vijeće Prometa u sklopu svojih nastojanja na zaštiti interesa svojih radnika i Društva u cjelini, poseban naglasak stavlja na poštivanje važećih propisa. Pri tom se u prvom redu misli na poštivanje Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Odluke o uređenju prometa na području Grada Splita.

Gradonačelnik Baldasar je prije tri mjeseca javno obećao da će prometnim redarstvom zaustaviti autobusne prijevoznike koji nelegalno koriste gradske autobusne stanice i time se zapravo rugaju Gradu Splitu, policiji, inspekcijama i svima kojima je stalo do zakonitosti.

Hoće li Prometno redarstvo suzbiti kršenje propisa?

Radničko vijeće Prometa želi znati što se točno čini u tom smislu, pa je zatražilo od Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo neke podatke iz rada Prometnog redarstva koji bi pomogli razumjeti što se doista poduzima u suzbijanju brojnih očitih nezakonitosti.

RV Prometa zatražilo je podatke:

  1. Koliko prekršitelja koji su zatečeni u nepropisnom zaustavljanju ili parkiranju na autobusnim stanicama je upozoreno, a koliko kažnjeno i koliki je iznos napisanih prijava, a koliki naplaćenih kazni?
  2. Koliko prekršitelja koji su zatečeni u nepropisnom zaustavljanju ili parkiranju u voznim trakama je upozoreno, a koliko kažnjeno i koliki je iznos napisanih prijava, a koliki naplaćenih kazni?
  3. Koliko je izdano upozorenja, koliki je iznos napisanih, a koliki naplaćenih kazni od autobusnih prijevoznika koji neovlašteno koriste gradske autobusne stanice? Za koje su prekršaje kažnjeni?
  4. Koliko je izrečeno kazni u iznosu od 2 000 kn iz čl. 41. st. 3. i st. 9.  Odluke o uređenju prometa na području Grada Splita, autobusnim prijevoznicima koji nelegalno koriste gradske autobusne stanice i koji se kreću ili zaustavljaju u zonama s ograničenim prometom motornih vozila bez odobrenja? (odnosi se na vožnju Livanjskom i Zagrebačkom ulicom)

Radničko vijeće Prometa nada se brzom i iscrpnom odgovoru na ova vrlo važna pitanja koja će također dati odgovor na pitanje koje si postavljaju mnogi splićani: što i kako radi Prometno redarstvo?

#‎PoštujteNašeStanice‬ ‪#‎PrometnoRedarstvo‬

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS