Main menu

I Litre uzurpira stanicu na Pazaru (ka da ih je malo i bez njega)

Među najvećim krivcima za potpuni nered na splitskim autobusnim stanicama je Prometno redarstvo, koje samo 5% svojih postupanja koncentrira na najveći problem, a to je nepropisno zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stanicama.

Zato smo im servirali jedan aktualni, moderni prekršaj koji čini jedan od prijevoznika kojemu je zabranjeno uopće stajati na gradskim autobusnim stanicama, a kamoli se zadržavati  po petnaest minuta.

Čekat ćemo odgovor, iako do sada nikada nisu odgovorili na ni jedno pitanje.

Poštovani,
uočili smo zanimljivo ponašanje prijevoznika Litre.

Autobus spomenutog prijevoznika dođe na autobusnu stanicu na Pazaru oko 10:40 i 14:40 sati svakoga dana, te ostane na stanici petnaestak minuta. Spominjemo samo ove sate, a vjerujemo da se ta praksa ponavlja i kod drugih polazaka. Dakle prijevoznik Litre autobusnu stanicu koristi kao kolodvor, pri čemu onemogućava Prometovim autobusima normalan rad.

Poznato je da je Odlukom o uređenju prometa na području Grada Splita svim autobusima prigradskog, odnosno međumjesnog putničkog prometa zabranjeno stajati na stajalištima gradskoga prometa, te se za taj prekršaj propisuje kazna od 2 000 kuna. Također se spomenutom Odlukom propisuje da nadzor nad njenim provođenjem obavlja gradsko tijelo nadležno za poslove prometa.
Osim toga propisuje se da je “u obavljanju nadzora iz ove odluke, prometni redar ovlašten:

–    izdati obvezne prekršajne naloge za učinjene prekršaje propisane Zakonom i ovom odlukom
–    naplaćivati kazne od počinitelja odmah, na mjestu počinjenja prekršaja.”

Molimo da nam odgovorite:

1.   Koliko je prometno redarstvo naplatilo kazni spomenutom prijevozniku za ovaj prekršaj koji svakodnevno ponavlja više puta?
2.   Namjerava li prometno redarstvo onemogućiti ovom i drugim prijevoznicima da nelegalno koriste ovu i druge gradske autobusne stanice ili ih i dalje puštati da svakodnevno krše Odluku o uređenju prometa?
3.   Ako prometno redarstvo namjerava i dalje dopuštati ovom i drugim prijevoznicima da nelegalno koriste ovu i druge gradske autobusne stanice, možete li nam odgovoriti do kada će to biti tako?

Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru i srdačno pozdravljamo,
Inicijativa Poštujte naše stanice

#PoštujteNašeStanice

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS