Main menu

Predsjednik Skupštine Prometa Kovačević ignorirao poziv na skup radnika

OBJAVA ZA MEDIJE 22.3.2016.

Radničko vijeće i sindikati JGP Prometa izražavaju svoje veliko nezadovoljstvo i ogorčenost tretmanom od strane gradske uprave i  najnovijim razvojem situacije oko našeg poduzeća. Podsjećamo da već 5 mjeseci čekamo da nas gradonačelnik primi.

U petak 18. ožujka u 5 do 12 Radničko vijeće Prometa održalo je skup radnika pod znakovitim nazivom „5 do 12“ na koji su pozvani direktor Željko Krnić, predsjednik NO Stipe Amižić i predsjednik Skupštine Prometa Goran Kovačević. Krnić i Amižić su strpljivo odgovarali na neugodna pitanja radnika, dok se predsjednik Skupštine Kovačević nije niti pojavio, niti ispričao. Nedolaskom predstavnika Grada ostali smo uskraćeni za mnoge odgovore, ali smo dobili vrlo znakovit odgovor o odgovornosti tih ljudi prema funkcijama koje obnašaju.

Na skupu je sudjelovalo dvjestotinjak radnika Prometa, a čulo se mnogo zanimljivih podataka. Između ostalog spomenuto je da su bivša gradska uprava i uprava poduzeća raspisali natječaj za nabavu novih autobusa, a sadašnja gradska vlast i uprava poduzeća su ga poništili.

Ionako male subvencije (naknada za prevezene putnike s raznoraznim beneficijama) Grada Splita još su više smanjene, temeljen čega je Promet u posljednjih 5-6 godina ostao bez tridesetak milijuna kuna.

Po važećim propisima RH, krajem godine u komunalnim poduzećima vlasnik je dužan pokriti eventualne gubitke po završnom računu, a ne ih prenositi u poslovanje za sljedeću godinu, kako se događa nekoliko zadnjih godina u Prometu. Takvim nezakonitim prenošenjem nagomilali su se gubici od cca 97 milijuna kuna. Mnogi radnici vršili su pritisak na predstavnike sindikata da poduzmu najradikalnije mjere sindikalne borbe, a pitali su se ima li tu materijala za DORH i USKOK.

Najnovije namjere gradonačelnika da oduzme Prometu najprofitabilniji sektor parkirališta bez ikakvih garancija da će to donijeti pozitivne učinke ikome osim HVIDRI, trebale su biti raspravljene na tematskoj sjednici Gradskog vijeća, ali je tematska sjednica neobjašnjivo nestala s dnevnog reda, a rasprava o prevažnim i sudbinskim pitanjima za Promet utopljena u mnoštvo drugih točaka na redovnoj 32. sjednici GV. Nitko još nije objasnio tko će i odakle nadoknađivati Prometu svake godine dvadesetak milijuna kuna zarade sektora parkirališta.

U ime više od 700 zaposlenika Prometa apeliramo na gradske vijećnike da ne podrže prijedloge gradonačelnika!

Radničko vijeće i sindikati – Promet d.o.o.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS