Main menu

Prijavljujmo kršenje propisa pomoću MUP-ove aplikacije!

Inicijativa Poštujte naše stanice poziva sve građane Splita da koriste novu aplikaciju MUP-a Republike Hrvatske i prijavljuju kršenje propisa.

U Splitu vlada pošast kršenja mnogih prometnih i drugih propisa, a čini se da to nikoga previše ne brine. Nas najviše brine arogantna okupacija autobusnih stanica od strane osobnih vozila i autobusa raznih prijevoznika koji ih nelegalno koriste.

Inicijativa „Poštujte naše stanice !“ već dvije godine aktivno pokušava utjecati na mjerodavne kako bi riješili te probleme. Obraćali smo se dopisima i telefonom i održavali sastanke s raznim službama, između ostalih s načelnikom Prometne policije Milanom Draženovićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Špirom Cokarićem i voditeljem Pododsjeka za prometno redarstvo Milanom Amižićem, ali rezultati toga svega su nezadovoljavajući, anarhija na autobusnim stanicama nije se smanjila. Jedino značajno poboljšanje je što se postiglo da instruktori autoškola s kandidatima na obuci više ne staju na stanicama, a što su donedavno redovito činili.

Ukupni dojam je da mjerodavni ne razumiju da su oni dužni osigurati poštivanje važećih propisa, a u suprotnom da su upravo i jedino oni odgovorni za sve posljedice koje proizlaze iz njihova nepoštivanja.

Zašto mjerodavni godinama toleriraju kršenje propisa?

Ima li tu elemenata kršenja Zakona o državnim službenicima, npr. Teške povrede službene dužnosti iz članka 99. st. e) … propuštanje poduzimanja mjera ili radnji na koje je službenik ovlašten radi sprječavanja nezakonitosti … ?

Ova aplikacija nam pruža mogućnost lakšeg prijavljivanja kršenja propisa i nadamo se da će pomoći postizanju ciljeva akcije Poštujte naše stanice!

Prijava je anonimna

Aplikacija omogućuje građanima anonimnu prijavu slučaja policiji. Dakle nitko neće znati od koga je prijava stigla.
Prijavi se prilaže slika s kamere ili memorije mobilnog uređaja. Uz sliku se može dodati detaljniji opis prijave.
Ako je iz senzora mobilnog uređaja dostupna lokacija, šalje se zajedno s prijavom.

Inicijativa Poštujte naše stanice svoje akcije namjerava beskompromisno nastaviti sve dok se ne osigura poštivanje propisa. Ne može postojati opravdanje za kršenje propisa, a nečinjenje znači sudjelovanje u njihovu kršenju. Ovo stanje koje imamo u Splitu je ispod svake civilizacijske razine.

Pozivamo sve građane Splita kojima je stalo do reda i poštivanja zakona da koriste ovu aplikaciju i prijavljuju kršenje propisa, s nadom da će time naš grad postati bar malo boljim mjestom za život.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS