Main menu

Priopćenje za javnost povodom najnovijeg napada na vozača Prometa 22.9.2015.

Radničko vijeće Prometa d.o.o. najoštrije osuđuje najnoviji fizički napad na našega vozača koji se dogodio 21. rujna 2015. na polaznoj stanici linije broj 9 na Boktuljinom putu u Splitu.

Ovo je peti po redu napad na naše vozače ove godine, koji srećom nije imao težih tjelesnih posljedica po vozača, iako su ga napala dva huligana naoružana bocama i palicom za bejzbol.

Podsjećamo da sindikati vozača odavno traže izmjene zakona čime bi se napad na vozača autobusa smatrao kaznenim djelom i gonio po službenoj dužnosti kao napad na službenu osobu.

Nažalost, i pri posljednjim izmjenama Kaznenog zakona u svibnju ove godine, dobro plaćeni saborski zastupnici odbili su uvažiti naše zahtjeve i primjereno zaštititi vozače autobusa.

Možda se ne treba ni čuditi, obzirom da se i vrlo visoki dužnosnici, kao potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić ne ustručavaju i u Saboru rugati s problemima koji pogađaju vozače autobusa.

Radničko vijeće Prometa u lipnju ove godine tražilo je od potpredsjednika Stazića da se ispriča za neprimjereno vođenje 17. sjednice Sabora od 11. lipnja ove godine, kada je svojim ironičnim i podcjenjujućim komentarima uvrijedio sve zaposlenike Prometa.

Potpredsjednik Stazić nije uopće reagirao i to nam pokazuje da naši političari nemaju i ne žele imati doticaja sa stvarnošću u kojoj živimo mi, obični ljudi koji se politikom ne bavimo i koji pokušavamo živjeti od svoga rada, a što nam potpredsjednik Stazić i slični čine svakim danom sve težim.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS