Main menu

Radničko vijeće Prometa održalo sastanak sa savjetnikom direktora Ivicom Tolićem

U utorak 17. svibnja u maloj sali Prometa s početkom u 9 sati na zahtjev Radničkog vijeća održan je prvi sastanka RV s novim savjetnikom direktora Ivicom Tolićem.

Sastanak smo tražili kako bismo savjetnika Tolića upoznali s dosadašnjim radom Radničkog vijeća te se informirali o njegovim planovima i namjerama.

Gosp. Tolić ima mandat i odlučnost uvesti reda tamo gdje već dugo vlada nešto drugo, a na što je Radničko vijeće u skladu sa svojim ovlastima upozoravalo u više navrata.

Vjerujemo da ugled gosp. Tolića, bivšeg visokog časnika Hrvatske vojske, može donijeti nužne pozitivne pomake u odnosima sa suvlasnicima i drugim vanjskim čimbenicima koji imaju znatan utjecaj na poslovanje Prometa.

Radničko vijeće traži da Promet službeno zahtijeva da se stane na kraj nelegalnom korištenju gradskih autobusnih stanica

Jedna od glavnih tema, vrlo draga Radničkom vijeću, bila je problem nelegalnog korištenja gradskih autobusnih stanica od strane drugih autobusnih prijevoznika, a prvenstveno Dalmatinca i Smodlake.

Naime, Radničko vijeće već dugo pokušava staviti u fokus interesa Uprave, gradonačelnika i gradskih službi činjenicu da mnogi autobusni prijevoznici usprkos zabrani koriste gradske autobusne stanice i time oštete Promet za cca. 8 milijuna kuna svake godine. Svi naši pokušaji, dopisi, sastanci, zahtjevi za pristup informacijama, traženja hitnih djelovanja i sl. imali su prilično slabog odjeka, gotovo nikakvog.

Ni Uprava Prometa, ni Grad Split, ni Prometno redarstvo, niti prometna policija nikada nisu poduzeli odlučne korake za zaštitu prava naših vozača da jedini koriste gradske autobusne stanice sukladno zakonima i drugim pozitivnim propisima.

Spomenuli smo da je naše veliko čuđenje izazvala informacija koju smo dobili od nekih splitskih gradskih vijećnika da nikada nitko u ime Prometa nije službeno zatražio od mjerodavnih da onemoguće nelegalni rad ovih nelojalnih konkurenata, te da onemoguće nepropisno zaustavljanje i parkiranje osobnih, dostavnih i drugih vozila na autobusnim stanicama.

Nama je neshvatljivo da svi mjerodavni znaju za nelegalni rad, a ništa ne poduzimaju da to spriječe. Važno je spomenuti da svaki državni ili službenik lokalne samouprave koji zna za nezakonitosti, a ništa ne čini da ih spriječi, time čini tešku povredu radne dužnosti.

Služba unutarnje sigurnosti prometa po nalogu gosp. Tolića izradila je detaljan elaborat o nelegalnim korištenjima gradskih autobusnih stanica od strane drugih prijevoznika, koji će biti predočen mjerodavnima i od njih će se tražiti da postupe po zakonu i to konačno spriječe.

To pozdravljamo kao prvi nužan korak prema uvođenju reda u komunalni prijevoz putnika između Trogira, Splita i Omiša i nadamo se da utjecaj gosp. Tolića može donijeti nužnu i dugoočekivanu reakciju na bezakonje u tom području.

Razgovaralo se i o restrukturiranju, novoj sistematizaciji radnih mjesta, otpremninama, izdvajanju parkirališta, stanju i obnovi voznog parka, otklanjanju nedostataka u servisu i remontu, te o drugim važnim temama, o kojima ćemo još pisati.

Ukupan dojam koji smo stekli je pozitivan. Savjetnik Tolić namjerava srediti financijsko stanje kako više ne bi bilo prijetnja opstanku Prometa što pozdravljamo. Također nam dobro izgledaju neke njegove najave reorganizacije koja bi trebala ukloniti neke suštinske probleme neučinkovitosti koji se vuku godinama.

Radničko vijeće – Promet Split

Ovako je bilo na sastanku Radničkog vijeća s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i redarstvo, te s Prometnim redarstvom u Banovini.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS