Main menu

Splitski instruktori vožnje još nisu naučili voziti

Poštujte naše stanice!

Uskoro će godina dana otkako smo u sklopu naše akcije „Poštujte naše stanice!“ počeli upozoravati splitske autoškole na čudno ponašanje njihovih instruktora vožnje. O tome možete pročitati u članku Autoškole šute o razlozima zaustavljanja svojih vozila na autobusnim stanicama.

Riječ je o vozilima autoškole koja se zaustavljaju i parkiraju na autobusnim stajalištima. Zanimljivo je da to nije bila sporadična pojava, nego prije pravilo. Svaki dan svjedočili smo da instruktori s kandidatom zaustave vozilo autoškole na nekoj autobusnoj stanici u Splitu, jedan kandidat iziđe, a drugi ga zamijeni na vozačkom mjestu. To je bila prilično teško shvatljiva praksa splitskih autoškola. Kakvi će to biti vozači kada polože vozački ispit, ako ih instruktori već na samom početku uče kako kršiti prometne propise?

Počeli smo fotografirati takve situacije pa smo fotografije skupili u jednu malu galeriju koju možete pogledati ovdje, klikom na fotografiju ispod. Podijelite i sa svojim prijateljima, možda će im pomoći kod odabira autoškole!

Što rade vozila autoškola na autobusnim stajalištima?

Kada smo prije godinu dana elektroničkom poštom upozorili 14 splitskih autoškola na nevjerojatnu činjenicu da njihovi instruktori tako očito i s osobitom upornošću krše prometne propise, te se s kandidatima za vožnju koje obučavaju zaustavljaju na autobusnim stanicama, iznenadio nas je odgovor autoškola. Zapravo odgovora nije bilo, osim u slučaju dviju autoškola.

Ni danas nam nije jasno zašto druge autoškole nisu odgovorile na naša upozorenja, iako su i njihova vozila na fotografijama.

Iz jedne su se autoškole nemušto pravdali da je njihov instruktor pokupio majku koja je dolazila iz bolnice i da se to više neće ponoviti. Nažalost ponovilo se i to više puta.

Iz druge su nas autoškole molili da uklonimo fotografije njihovih automobila iz ove galerije sramote i također su obećali da se to više neće ponoviti. Fotografije smo uklonili i doista, njihova vozila više nismo vidjeli u prekršaju na autobusnim stanicama. To pohvaljujemo.

Do sada nikada nismo izrijekom spominjali nazive autoškola čiji instruktori krše zakon, jer smo smatrali da je bolje upozoriti ih na neprihvatljivo ponašanje, kako im ne bismo nanosili štetu objavljujući njihova imena na mreži svih mreža. Ali i nakon godinu dana, neki instruktori i dalje ustrajno krše prometne propise. Što učiniti?

Važno je da kandidati za polaganje vozačkog ispita znaju tko ih neće naučiti voziti

Više nećemo kao do sada imati obzira prema instruktorima splitskih autoškola koji sami krše prometne propise i to isto uče kandidate koje obučavaju. Objaviti ćemo podatke o svakom takvom prekršitelju, jer je važno da potencijalni kandidati za polaganje vozačkog ispita znaju tko će ih naučiti voziti po propisima, a tko neće. Važno je da znaju koji će ih instruktori i autoškole naučiti kršiti prometne propise, onako kako nažalost čini jedan dobar dio splitskih vozača.

Akcija „Poštujte naše stanice!“ ima za cilj oslobađanje autobusnih stajališta i prometnih traka u Splitu od nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, koja uzrokuju velike gužve i niz problema svim sudionicima u prometu, dovodeći u opasnost ljudske živote i imovinu.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS