Main menu

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona Istaknuto

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici na Facebook-u razvila se strastvena diskusija oko više objava.

Osim toga voditelj Inicijative “Poštujte naše stanice” Ivan Barišić javio se u program Radio Splita zajedno s reporterom Vedranom Očašićem.

U obje situacije naglasili smo da su splitske autoškole, neodgovornim radom nekih instruktora, učinile veliku štetu općoj prometnoj kulturi stanovnika Splita i okolice. Naime, neki instruktori godinama su redovno stajali s kandidatima na obuci, na autobusnim stanicama. Time su „odgojili“ generacije mladih vozača da krše propise i sami staju na stanicama, što je skandalozno.

Nažalost u javljanju za Radio Split, zbog tehničkih problema to spominjanje „nekih instruktora“ se nije izričito čulo pa je moglo kod nekoga izazvati pogrešnu predodžbu da mi govorimo o svim instruktorima.

Zato se to ovdje lijepo može čuti u izvornom obliku, sa smetnjama! Upravo su smetnje onemogućile da se čuju riječi “neki instruktori”.

Da je naša tvrdnja istinita, lako se uvjeriti i letimičnim pogledom na dob vozača i vozačica koji se najčešće vide u prekršaju na autobusnim stanicama. Uglavnom se radi o mladim ljudima, dakle i mladim vozačima, koji očito u autoškolama koje su nedavno pohađali, nisu naučili da ne smiju stajati na autobusnim stanicama.

Važno je podsjetiti da Inicijativa „Poštujte naše stanice“ već 4 godine upozorava na kršenje zabrane zaustavljanja i parkiranja na autobusnim stanicama od strane nekih instruktora autoškola. Uvijek smo obzirno izbjegavali koristiti imena autoškola, ali ipak upozoriti na neprihvatljivo ponašanje.

Neki su nas vlasnici autoškola kontaktirali na različite načine i zamolili da uklonimo fotografije njihovih vozila s naših stranica i pri tom obećavali da njihovi instruktori više neće stajati na autobusnim stanicama. Svaki put smo uvažili molbe i uklonili fotografije, a i druga strana je uglavnom ispoštovala dogovor, te je s vremenom uglavnom prestala praksa korištenje autobusnih stanica za smjene kandidata. U ovom članku možete pročitati kako je izgledala prva takva situacija.

Vjerujemo da je svakome jasno da naše objavljivanje fotografija ili videa služi isključivo kao sredstvo informiranja i pritiska na počinitelje a i mjerodavne službe da se aktivnije pozabave ovim problemom. Zato smo svaki put, na molbu vlasnika autoškola, uklanjali predmetne fotografije, jer smo smatrali da su postigle svrhu.

S vremenom je loša praksa instruktora uglavnom iščezla sa splitskih ulica, ali još uvijek se dogodi neki takav eksces. A mi onda upozorimo na to!

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS