Main menu

Autoškole će biti naši prijatelji

Nakon jučerašnje objave još jedne u nizu sramotnih situacija gdje instruktori autoškola s polaznicima staju na autobusne stanice, javio nam se vlasnik te autoškole.

Ispričao se za pogrešno ponašanje svoje instruktorice i zamolio da uklonimo fotografije koje dokumentiraju sporno ponašanje.

Nakon konzultacija voditelja, koordinatora i aktivista Inicijative POŠTUJTE NAŠE STANICE, odlučili smo uvažiti ispriku i molbu vlasnika autoškole, pa smo uklonili fotografije.

Objava sporne fotografije postigla je svoj cilj, a to je da se ukaže na pogrešno ponašanje.

Dakle naš rad nije uzaludan! (ovo neće biti drago mnogima koji se rugaju s našim radom, pokušavajući mu umanjiti vrijednost)

Zašto uopće objavljujemo takve fotografije

Više puta smo pisali, ali ponovit ćemo. Na samom početku naš akcije, ostali smo šokirani brojem instruktora splitskih autoškola koji krše zakon i to isto uče svoje polaznike, mlade buduće vozače. Bilo je tu instruktora vjerojatno svih autoškola. Pomislite samo koliko su polaznika instruktori krivo naučili takvim svojim ponašanjem!? Koliko li su samo prekršaja počinili takvi vozači?

Kad to sve znamo, onda nam je jasnije zašto naša akcija traje toliko dugo, a uspjesi su joj vrlo ograničeni. Jednostavno je teško mijenjati mentalitet mnoštva vozača koji su generacijama odgajani da krše propise, a nitko ih uglavnom nije kažnjavao.

Istini za volju, i danas ih se premalo kažnjava, na što mi neprestano upozoravamo.

Podsjećamo da smo ukazujući na prekršaje instruktora, imali razgovore i komunikacije drugog tipa s nekolicinom splitskih autoškola. I, hvala Bogu, sve spomenute autoškole prestale su gotovo potpuno s praksom kršenja prometnih propisa. Slučajevi da instruktor s polaznikom autoškole staje na autobusnoj stanici, sad su prilično rijetki. Nadamo se da će vrlo skoro postati prošlost.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS