Main menu

Dokle može ići bahatost prijevoznika „Dare“ poznatijeg kao Dalmatinac Istaknuto

Radničko vijeće JGP Prometa pita gradonačelnika, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Prometno redarstvo i Inspekciju cestovnog prometa do kada će tolerirati nelegalni rad pojedinih autobusnih prijevoznika.

Iako je gradonačelnik Baldasar još prošle godine obećao da će prijevoznike koji nelegalno koriste splitske autobusne stanice „zaustaviti Prometnim redarstvom“ (http://bit.ly/1Ql7tEK) do danas obećanje nije ispunio.

Toleriranje nezakonitosti od strane gradonačelnika i svih spomenutih službi, ovih dana dovelo je do nove, do sada neviđene dimenzije bahatosti.

Naime, prijevoznik Dare, poznatiji kao Dalmatinac, kao da mu nije bilo dovoljno što godinama krši Odluku o uređenju prometa na području Grada Splita koja u čl. 7. izričito zabranjuje korištenje gradskih autobusnih stanica drugim prijevoznicima, kao da mu nije dovoljno što godinama krši Zakon o prijevozu putnika ne poštujući redove vožnje odobrene mu dozvolama, sada još kopira i Prometove table kojima putnike dovodi u zabludu koristeći istu boju podloge, istu boju slova i isti broj linije kao i Promet.

Naime, javnosti nije dobro poznato da je Grad Split Odlukom o uređenju prometa iz lipnja 2012. zabranio  autobusima prigradskog, odnosno međumjesnog putničkog prometa stajanje na stajalištima gradskoga prometa.

Članak 7. st 2. Autobusi prigradskog, odnosno međumjesnog putničkog prometa ne smiju stajati na stajalištima gradskoga prometa.

Članak 41. st. 3. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba: … ako ne postupa sukladno članku 7. stavku 2.

Gradonačelnika Baldasara nije briga

Radničko vijeće Prometa više puta je upozoravalo na tu i još neke nezakonitosti koje nisu od jučer, a prolaze gotovo bez ikakve reakcije mjerodavnih. Zbog toga je još 20. studenog 2015. RV Prometa tražilo i žuran sastanak s gradonačelnikom Baldasarom koji nažalost do danas nije održan. Takvo ignoriranje naših upozorenja govori nam da gradonačelnika ne zanima zakonitost, niti ga zanima ogromna financijska šteta koju drugi prijevoznici svojim nelegalnim radom nanose Prometu već godinama.

Jeli i to dio plana o uništenju Prometa kako bi se netko dokopao vrijednih nekretnina, koji neki spominju, ne znamo.

Radničko vijeće Promet Split

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS