Main menu

Prometovi vozači ne primjećuju rad Prometnog redarstva

Inicijativa „Poštujte naše stanice !“ o Prometnom redarstvu

„Poštujte naše stanice !“ pozdravlja početak rada splitskog Prometnog redarstva. Tom prilikom želimo podsjetiti javnost na neke važne činjenice, vezane za sigurnost prometa na splitskim ulicama, a koje su sve u djelokrugu rada Prometnog redarstva.

Vozači javnog gradskog prijevoza Prometa svakoga dana u svom radu susreću se s mnoštvom problema koji proizlaze iz nepoštivanja važećih propisa od strane mnogih neodgovornih vozača i tvrtki.

Izdvojiti ćemo samo neke, za nas najvažnije:
•    nepropisno zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stanicama,
•    nepropisno zaustavljanje i parkiranje u voznim trakama,
•    nepropisno kretanje Livanjskom, Sinjskom i Zagrebačkom ulicom kraj Đardina,
•    nelegalno korištenje gradskih autobusnih stanica od strane drugih prijevoznika.

U lipnju 2012. donesena je Odluka o uređenju prometa na području Grada Splita. Koja u članku 7. stavku 2. kaže:
Autobusi prigradskog, odnosno međumjesnog putničkog prometa ne smiju stajati na stajalištima gradskoga prometa.
Članak 41. iste Odluke kaže:
Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba: … ako ne postupa sukladno članku 7. stavku 2.

Dalmatinac i Denis nelegalno se zaustavljaju na gradskim autobusnim stanicama (i to godinama)

Odluka ne ostavlja nikakvih sumnji glede legalnosti rada obrta Dare poznatijeg kao Dalmatinac i Denis, njihovo zaustavljanje na splitskim gradskim autobusnim stanicama je NELEGALNO.

Nije jasno zašto se navedeni prekršaji ne kažnjavaju. Jedni se parkiraju gdje hoće i kako hoće, drugi isto tako voze kako i kuda ih je volja, kao da ne postoje nikakvi propisi, prometni znakovi ili zabrane.

Dosadašnji rad Prometnog redarstva mi, nažalost ne vidimo. I dalje je mnoštvo autobusnih stanica pod stalnom okupacijom osobnih i dostavnih vozila, te drugih prijevoznika, pa Prometovi autobusi mogu jedino stajati na cesti, blokirajući time prolaz kolonama vozila.

Čekamo dan kada će se Prometno redarstvo ozbiljno uhvatiti u koštac s ovim nepravilnostima. Ozbiljan i sustavan pristup ovim problemima oslobodio bi autobusne stanice od „okupatora“, a mogao bi donijeti i nekoliko milijuna kuna u kronično praznu gradsku blagajnu. Osim toga učiniti će Split sličnijim civiliziranim gradovima Europske unije, od čega je danas, nažalost prilično daleko.

Najnovije

Zdravko Čokljat: 'Preopterećeni smo, u ovih 11 godina u Libertasu…

Zdravko Čokljat u Javnom gradskog prijevozniku Libertas počeo je raditi u srpnju 2007., prije punih 11 godina. Početak je, ističe,…

30. lip 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Zašto nekome smeta naše upozoravanje na kršenje zakona

Ovih dana, nakon što smo putem medija upozorili na neprihvatljivo i neodgovorno ponašanje nekih instruktora splitskih autoškola, na našoj stranici…

13. tra 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije

Teo Bulić o sjednici NO Prometa 28.2.2018.

Poštovane, kolegice i kolege djelatnici Prometa obraćam Vam se neposredno nakon završene sjednice N. O-a gdje sam prisustovao kao predstavnik…

22. ožu 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Opširnije

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda na gradske autobusne stanice Izražavamo punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim…

21. ožu 2018. Poštujte naše stanice! Nema komentara

Opširnije
  • 1
  • 2
«
»
FacebookTwitterGoogle+RSS